HUIS HONDEN
Er zijn vele hondenrassen en soorten. Er zijn werkhonden, hulphonden, showhonden, maar de meeste honden worden tegenwoordig gehouden als gezelschapsdier. De huishond is je beste kameraad!

Een minder bekend feit is dat veel huishonden nog steeds bepaalde roedelinstincten kennen. Honden zijn directe afstammelingen van de wolf, welke bekend staan om hun roedelgedrag.

De gedomesticeerde huishond ziet het gezin als zijn roedel. Iedereen in het gezin heeft een rangorde. De rangorde bij een hond speelt een belangrijke rol. Bewust zijn van de rangorde van uw hond maakt de band en vriendschap onderling met uw hond sterk. Het kan zelfs gedragsproblemen voorkomen. Wanneer u de baas en leider blijft en het gezin hoger in rang staan dan de hond, dan zal hij goed onderdanig blijven en makkelijk gehoorzamen. Het heeft ook voordeel bij de hondentraining.

De hond ziet zijn baasje als "alfahond", de leider van de roedel. In het wild zal de alfahond als eerste, en het beste voedsel eten, om zo zijn fysieke conditie op peil te houden in de hondenroedel. De mens moet altijd hoger in rang staan dan de hond. Door middel van geur en lichaamstaal leert de hond zijn plek in de menselijke roedel te accepteren. Als u meer dan één hond bezit, dan is de taak aan u, als roedelleider om dit te blijven handhaven.

Op de website huishonden staat nog meer informatie over honden. Een oude hond of pup, rashond of vuilnisbakkenras. Voor iedere hondensoort en bastaardhond vindt u op huishonden informatie. Lees het laatste nieuws, feitjes en artikelen over alle hondenrassen. Bekijk foto's en filmpjes, laat ook een leuke foto van uw eigen hond met zijn naam erbij achter op deze hondensite. Uw foto komt dan te staan in de honden fotoalbum.

Wanneer u een nieuwe jonge hond of puppy heeft en opzoek bent naar een goede bruikbare hondennaam, dan kunt u uit de lijst met hondennamen een roepnaam zoeken voor uw reu of teefje. U kunt ook gebruik maken van de automatische namen generator, die voor uw nieuwe hond met één klik, een passende naam uit een reeks veel gebruikte bekende hondennamen kiest.

Op huishonden staat ook een hondenquiz. Beantwoordt de vragen in de quiz om uw hondenkennis te testen. Iedere maand komen daar weer nieuwe vragen in te staan, zodat u kunt blijven oefenen en nieuwe scores kan behalen.

Er staat op de site een lijst met nuttige apps voor een mobiel apparaat of tablet. De honden apps variëren van informatief tot interactieve applicaties, waaronder een mobiel app voor het vinden van een goed hondenuitlaat gebied bij u in de buurt.

Op huishonden kan op verschillende manieren gecommuniceerd worden. Op iedere pagina is daar een mogelijkheid voor. Er is een forum aanwezig waarin hondenbezitters elkaar kunnen helpen en hun ervaringen kunnen delen.